FOLLOWERS

Monday, March 30, 2015

Live update dr klinik pakar kanak2 serena

Assalammualaikum
Live update dr klinik pakar kanak-kanak serena, sg buloh.



Sy dan husband crk hr ni utk bawa anak2 ke sini. Abg iman je ke sekolah mcm biasa sbb alhamdulillah sgt dia sihat. Abg amal, ptg semalam dah start demam. Hingga hr ni..demam semakin kuat. Pagi td bgn tido mata bengkak2 penuh taik mata.



Abg amal yg semakin slim. Susahhh sgt nak makan. Batuk dan selsema alhamdulillah takde. Yg semput ty pun xde. Tp demam plak ni ha. Takpe.. ada hikmahnya tu insyaallah.



Budak kecik ni lg kesian. Dlm tempoh 3 minggu ni demam batuk selsema on off tak baik2. Hari2 kena makan ubat. Dah 2x dpt antibiotik dlm tempoh 3 minggu, masih tak sihat juga. Sabtu baru ni dah mula panas balik badan dia. Padahal jumaat tu br je habis antibiotik dia. Semalam, semakin panas bdn dia.. oohhh takleh jadi. sy bincang dgn husband and kami decide utk bawak budak berdua ni jumpa paed.
Mcm biasa ramaiiiiii sgt org kat klinik ni. Tunggu je lar..sambil2 update blog ni ha.



Kami bertiga pg td sebelum bertolak ke sg buloh. Singgah breakfast di sg besar then terus ke sini. Irfan lena sepanjang perjalanan. Dpt juga mama lelap jap hahaha..

Moga anak2 mama cepat sembuh seperti sedia kala ya sayang. Moga virus yg ada dlm badan anak2 mama ni dpt di remove segera insyaallah.

Itu dulu..bye semua!

Sunday, March 15, 2015

selamat tinggal malaysia

assalammualaikum =)

*ehemm*

insyaallah panjang umur esok pagi2 TA akan terbang ke vietnam.
doakan TA selamat pergi dan selamat pulang ya?
naik MAS, takut! huhuhu

4 orang jejaka ni tinggal

TA pergi dgn kakak2 and abg ipar, ikut trip sekolah my sis.
ajak en.suami join sekali hr tu, bila dgr vietnam terus dia kata takmo hahaha
dia tau dah vietnam sama dgn bandung which is syurga bagi WANITA untuk shopping.
la ni kalau TA ajak pi bandung lg pun dia dah takmo
tak best katanya huhuhu
kalau pi Bali ok katanya.
ecewah...blh bang blh. next trip ek?
so en.suami tggl lar dgn anak2.
nak dijadikan cerita, en.suami demam kuat. mujur dah beransur sembuh.
sekarang tinggal baby irfan je yg masih tak sihat, batuk dan selsema.
adehhhhhh kesiannya little baby mama ni nak kena tinggal.
mujur my in law sudi datang untuk stay dgn cucu2nya.
legaaaaaaa sgt bila mak abah setuju utk dtg.
alhamdulillah...tq mak tq abah.
baby irfan pun nmpk ok je nak dgn opah dan tok ali wlupun lama tak jumpa.
pendek kata mama tak perlulah risau sgt nak tinggalkan anak2 dan en.suami kali ni,
insyaallah depa ok.
emmm paling best, trip yg kami join ni adalah shopping trip! 
yeayyyy sila shoping sampai lebam hahaha
tapi sy takde bawak rm byk pun..lbh2 lg skrng nilai rm jatuh so tak rasa akan shopping byk.
ecewahhhhh yeeee keeee????
TA target shopping utk raya je.
dan kali ni btl2 nak reward myself.. beli diri sendiri punya je, 
tak terima kiriman sape2 pun.
ye lar, harap faham ye..tenaga mengangkut barang sorang je ni.
takmo jd mcm pi bandung dulu, jenuh mencari barang2 utk jadikan souvenir org,
akhirnya barang utk diri sendiri ciput jer. kecewa di situ.

itu ajelah.
mama doakan moga ke-empat2 jejaka kesayangan mama ni sentiasa berada di bawah lindungan Allah SWT sepanjang ketiadaan mama 4 hari 3 malam di vietnam.
abg iman dan abg amal yg dok risau mama naik MAS, doakan mama selamat ya? 
dont worry mama tetap akan kembali utk anak2 mama yg comel2 ni.

itu dulu, bye semua!



Wednesday, March 11, 2015

my little baby punya cerita. gelegata!

assalammualaikum =(

my little baby tgh tak sihat huhuhu
pakej batuk selsema.
dah bawa ke klinik dah isnin lepas, 
dpt antibiotik sebab tekak dah merah, dah kena jangkitan kuman.
dah 4 mlm tido tak lena.
mama bermata panda ke sekolah.

 malam td pun sama. 
mama cuma dpt lena btl2 lena dlm sejam.
start kul 12 si kecik ni mula meragam serba tak kena menangis dan sebagainya
renyah.
taktau apa dia nak.
on lampu bilik, selak baju utk sapu minyak angin kat perut dia
sekali haaaaaaa ko penuh gelegata kat badan anak mama huwwaaaaaaa
kesiannya baby!!
anak2 aku tiga2 mmg pernah kena gelegata waktu tido malam ni nape tah.
haaaa jgn dok kata cadar aku kotor hahaha
tiap2 minggu bertukar ok.
mmg suka collect cadar pun hahaha
dah sapu calamine lotion barulah dia kurang renyah. but still tak tido.
mana nak tido klu perut lapo. bagi susu takmo.
ni lar satu2nya anak aku yg takmo susu malam, 
akibatnya tido pun x lena.
iman amal dulu selang 2jam bgn susu
pastu lena.
adehhhhh mcm2 perangai anak ni kan, x sama.
pastu mama sapu pula minyak angin kat perut kat belakang dia. picit2 perut dan belakang dia, smpi ler dia tertido. siap kentut2.. kembung perut rupanya. 
pun tak lama tido nya...dah renyah semula.
pass plak kat bapak dia.
lg kuat nangis.
at last aku kepit dia dan bagi susu ala2 paksa.
mmg dia jerit2 takmo
lastly dia sedut gak. habis sebotol, masuk buai haaaaaa terus lena.
masa tu dah kul 5.20am huhuhuhu

so mama hari ni adalah sgt mengantuk.
mood swing ok.
mujur pakai bl aj red roses ni, cantik arr tudung ni i suka!
up lar sket rasa ceria hr ni wlupun mata mengantuk gila pastu otak dah set mcm malas nak buat apa2
adoiiiii
tak sabar nak cuti sekolah.
nak terbang.

ok itu dulu, bye semua!

Designed by UMIESUEstudio 2014 : TEACHER AZIMAH