Sunday, October 19, 2014

dulu AJ kini...

assalammualaikum =)

ok kita dah stop beli AJ dah
banyak sgt dah wei
sebagai langkah berjaga2, kita tidak lagi menjenguk FB page aidijuma hehehe
pastu kita dlm proses nak let go WL AJ yg kita ada
pas kat anak sedara utk jual kat kawan2 dia kat asrama..blh gitu? hihihi
tidaklah bermakna kita tak pakai AJ lansung dah
still pakai..tapi selang seli dgn tudung awning
dannnnnn
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

butterfly shawl kihkihkih
ok ke tak?
org lain dah lama basi dgn butterfly shawl ni kita baru nak try hahaha
lantak
yg pasti senang ko nak jadi butterfly shawl ni
tak mcm shawl lain kot

ada ler 6-7 helai BS ni dah
sukaaa hihihi

ok cukuplah 3 pic kita selfie dgn BS ni ya
kang ada yg muntah hijo hahaha

honestly ok ke tak kita pakai BS ni?

p/S update blog sambil temankan iman study dalam bilik. esok final year exam sek ptg.

Tuesday, October 14, 2014

hantu kum kum?

assalammualaikum =)


bila teacher huda telegram pic ni pada saya..terus teringat zaman kanak2 dulu.
best woo main hantu kum-kum mcm ni. sape2 yg lahir zaman 70an-90an tak pernah main mcm ni
rugi milik anda hikhikhik
saya sendiri tak pernah terfikir nak ajar anak2 main mcm ni.
alkisah masa ni iman diminta bawa kain pelikat ke sekolah utk pertandingan nyanyian sempena kemerdekaan.
lepas tu kelas beku kata teacher huda. 
tu yg jadi aktiviti mcm ni.
terima kasih banyak teacher ya.
dapat mama tgk gelagat anak di sekolah hehehe
bila sy tunjuk pic ni pada iman, tersipu2 dia sengih

saya tanya iman, kenapa masa ni dia sorang yg pakai mcm ni org lain tak kena denda ke?
dia jawap: takpelah mama, bkn selalu iman dpt main mcm ni
yer lah anak apa2 saja lar kamu ni ya hehehe


teacher huda kata ni iman tgh ujian membaca BI linus.
alhamdulillah lulus.

p/s hari ni sy tiada di sekolah lg. sy di PKG Sabak Bernam hari ini dan esok.
pelajar2 Ting 3 saya akan menduduki PT3 Sains hari ni.
best of luck to them!

itu dulu...bye semua!

Monday, October 13, 2014

DIY Project On Weekend #9 ~ cara saya sorok wayar yg berselirat

assalammualaikum =)

salam pagi isnin yg indah
indah ke???
hikhikhik..sebenarnya entry ni sy tulis semalam dan schedule ke hari ini.
mana sempat wei pagi2 isnin nak update blog 
memandangkan ada 10BE tgh running kat nuffnang maka gigih TA update blog hehehe

ok ni nak citer DIY project on weekend tp bukan semalam!
ni ntah weekend bila pun sy dah tak ingat.
tak silaP weekend masa cuti sekolah seminggu tempoh hari
lama tul tersimpan citer ni ya :D

nak share cara saya sorok wayar2 yg berselirat di bhgn home theater ni.

 keadaan sebelum DIY project.
sakit mata kita tgk tau.
maka gigih ler google and cari idea dr group kat fb.
maka dapatlar idea ini:

 saya beli ni di kaison aeon manjung
seketul U ni rm1.99 saja.
daun merah tu tak silat rm2.99 sebungkus tu

 cantumkan U menggunakan double side tape warna hijau tu
mula2 try guna gam uhu..tak lekat.
so dah nampak tak idea sy di sini?
ya sy nak buat white gate utk cover wayar yg berselirat td

 pastu lekatkan daun merah pada white gate td menggunakan gam uhu.
susun lar sesuka hati anda ya
ecewahhhh dah mcm rancangan memasak kekeke

 then tegakkan white gate td di celah2 wayar utk cover penglihatan kita supaya tak nampak dia berselirat.
ni part paling susah sbb nak masukkan wayar2 td celah2 lubang white gate tu bkn senang.
lama gak sy tekun buat benda alah ni.

 taaaddddaaaaaaa dah siap!
tp kalau ada lg 1 U di kiri dan kanan ni lg perfect kot
blh cover 3 pin plug tu sekali
nntlah, bila pi kaison sy belikan lg 2 ketul U ni
kalau tak pun rasa dah ok dah hehehe

so apa pendapat anda?
itu dulu perkongsian susun atur dan DIY project utk kali ini..
bye semua!

Sunday, October 12, 2014

5 Oktober 2014 ~ Happy Birthday my dear amal! dah genap 5thn.

assalammualaikum =)

better late than never
ecewahhhh ayat sedapkan hati sendiri kekeke
selesai sudah semua kem timss yg perlu sy handle alhamdulillah
tapi exam timss blm lagi
28hb ni baru exam
moga semuanya berjalan lancar insyaallah

kisah aidiladha lepas bersamaan dgn tarikh birthday amal yg ke-5 thn
kami sekeluarga sambut di rumah kak cik di proton city sebab mak pun ke sana
maka berkumpul lah kami 4 beradik sekeluarga di sana
dapatlar celebrate sket birthday anak manja sy ni
ya, walau dia dah ada adik, dia still anak manja sbb sekarang baby irfan dah stop bfd
sukaaaaaa amal tau huhuhu..
mama? dah tentu lah sedih. 5bln jer dpt bfd.
kenapa stop?
panjang citernya...nnt lah klu berkesempatan sy akan share di sini
sekarang mood nak citer tentang birthday amal.
dah lewat seminggu ni baru nak update.
tapi apakan daya..mama berperang dgn masa...ni baru sempat update blog.
kira ok lar kan hihihi

birthday cake amal.
birthday amal ni full sponsor dr my kak cik
oh terima kasih daun keladi ya cik hihihi
siap beli kfc utk mkn2 lepas tiup lilin besday padahal lauk raya byk kat dapur.
amal sgt teruja dpt kek minion ni 
terus lupa kek boboiboy yg diminta2.

 birthday boy bersama abg iman dan sepupu2 kecik yg lain
sepupu beso dah segan nak bergambo mcm ni hehehe
kualiti gambo agak mengecewakan.
my hubby mmg tak reti snap gambo gamaknya ni huhuhu

walau hanya simple celebration, itu dah cukup menggembirakan hati si manja mama ni
gambo2 mkn kfc non hado ya hehehe

hadiah birthday?
dah dapat sekali dgn abg iman masa birthday abg iman 20 ogos hari tu
kami bawa 3 beradik ni ke toys r us..pilih ler apa kamu nak sebagai hadiah
iman dan amal pilih pistol dan panah nerf.
mujur irfan tak reti nak memilih lagi hikhik
tapi en.suami dpt gak sambar soft toys utk baby dia
alahai ada jer habuan utk anak2 ya
still mama tak sempat nak share citer semua tu kat sini huhuhu

buat anak manja mama;
mama dan abah sayangggggg amal sgt2
abg iman dan irfan juga sayanggggggg pd amal
mama sentiasa doa agar abg amal dan anak2 mama yg lain terus membesar dgn sihat dan jadi org yg berguna pada agama dan negara
mama juga doa agar Allah SWT sentiasa meletakkan anak2 mama di bawah lindungan-Nya.
abang amal sayang, mesti belajar rajin2 dan jadi org yg bijak pandai ok.
sayang abg amal sgt2 dunia dan akhirat.
ingat janji kita ya...
janji?
ya abg amal dah janji nnt mama dah tua abg amal akan bawa mama ke rumah abg amal, utk jaga mama. sweet kan janji abg amal?

itu dulu ya...
bye semua!