FOLLOWERS

Saturday, August 20, 2016

abang iman 10 tahun dengan panda

assalammualaikum =)

mengantuk sgt marking paper ni. sgt mengantuk.
maka update blog ler kejap. 

20 ogos 2016
genap usia anak sulung mama 10 thn.
masih terkenang2 saat melahirkan dia.
berat dia 3.46kg masa lahir.
lepas 10thn, dah jadi 40kg OMG sgt! hahaha
alahai anak mama...bg mama kamu masih baby, always and forever.
 so birthday dia tahun ni, dia request nak tgk panda.
toys dah banyak dpt kan...takyah tunggu birthday pun dpt toys. 
so mama cakap kat dia, request something else selain toys sebagai hadiah birthday.
dia request nak tgk panda kat zoo.
maka marilah kita beramai2 sabtu lepas menerjah zoo negara.

tadaaaaa
udah mcm muka panda jugak anak mama ni
bulat semacam hahaha
tgk lah tu, betapa happy nya muka dia dpt tgk panda secara live.
walaupun panda asik tido aje hahaha
tp tulah...smpi je kat umah malam tu, 
mama keluarkan jugak parcel toys utk dia.
gembira tak terkira dpt figurine idaman hati.
adik2 dia pun tumpang sekaki hehe..

itu aje lah.

selamat hari jadi abang iman! 
muargh muargh muargh

mama sayang abang iman lbh dr segalanya...

bye semua!


Monday, August 15, 2016

happy feet wearing medifeet shoes

assalammualaikum =)

hai lar monday... pagi2 dah kena sound dgn perkara yg aku tak salah. berangin jap. 
tp sebab dah tau mereka itu mmg begitu...maka lantak ko lah hahaha
aku terima nasihat seseorang utk pegang pada prinsip 3A. 
aku tambah jadi 3A-1I

ADOPT
ADAPT
ADJUST
*
*
*
IGNORE

muahahaha
sekarang aku kat adjust-ignore. nasib lah. janji aku tak tention tak stress.
itu nasihat dr pakar.

yeayyyyy dapat dah medifeet!
aku pilih design paling simple.
aku suka sgt design kosong mcm ni hahaha
sedap wei pakai kasut ni. mmg sedap
tq en.suami yg sponsor medifeet shoes utk si isteri
appreciated.
nnt ada rezeki lain, nak grab kasut utk outing plak dr medifeet ni.
design aku pilih ni lbh sesuai utk formal..sbb mmg aku nak pakai hari2 ke sek pun.


 budak kecik ni tgh peringkat suka ajuk cakap org lain.
comel sgt bunyinya dia ikut cakap mama dan abah
tgk lah tu...bukan main santai dia landing tgk tv kat situ

ok itu aje. bye semua!

Tuesday, August 02, 2016

outing during weekend

assalammualaikum =)

lama dah kami tak outing dgn anak2..melayan kerenah anak smpi mama mengah hahaha. last outing hari tu masa berbuka puasa di intekma resort. so sabtu baru2 ni, kami pun bawak lah anak2 ke aeon shah alam. dah alang2 ke shah alam, sempat aku cod dlm 6 parcel toys kepada customer. alhamdulillah...dipermudahkan segala urusan.
en.suami pun dapat urus beberapa hal dia dulu sebelum kami melangkah masuk ke aeon utk makan.
 ni bergambor anak beranak masa tggu customer cod toys. abg iman dah lapar masa ni. dia ni mmg, xleh lambat makan...asik nak makannnn aje. tu tgk tumbesaran dia, makin menjadi2 huhu.
ok, just nak cakap, camera samsung j7 ni sgttttt tak best.
quality gambo ke laut.
i am desperately to use note 6. tp sungguh...duit takdok huwwwaaaaaaaa!
dulu guna note 2, mmg puas hati.
lar ni note 7 nak kuar dah kan? adehhhh mana nak cekau riban2 ni huhuhu
ada tak yg nak let go note 6 murah2 kat teacher?

 ni masa dah masuk aeon, tggu abah yg patah balik ke kereta sebab tertinggal hset.
semua sonok dah masa ni.
anak2 request jugak nak beli mainan, tp mereka dah tau takkan dapat lah. agak mak ko tauke mainan, mmg tak merasa lah nak beli mainan new item mahal2 dah hahaha
mmg dah lamaaaaaaaaaa x beli new toys.
sebagai galang ganti, anak2 beli komik. excited semua masuk popular pastu mama suh pilih sendiri. dpt mama duduk jap kat lantai popular tu. even pi bayar kat kaunter pun mama suh iman. mama tgk dgn anak mata je hahaha...takpelah, biar depa belajar.

 masuk je aeon, terus pi tempat makan. tak lain tak bukan kenny rogers roaster, ok, dah naik harga. nyampah. semua pun nak jadi makin mahal. biasa kami makan rm70++. kali ni ambik set yg sama, kena rm100++. nyampah. cekih darah. takmo pi dah.
huhuhuhu

 sementara menanti makanan sampai

 bersama budak yg putih melepak. dah mcm pucat plak mama tgk. 

 bersama irfan hadiy, budak yg susah amat nak makan.
susu je kuat.

 all of us. j7, susah beno nak snap pic yg sharp.
even ambik gambo mainan yg statik tu pun selalu blur hasilnya. 

 hidangan lunch kami hari tu

 seronok tgk abg iman makan. dia bersila, pastu makan nasi dgn tgn. habis ayam seketul besar dia mkn sorang. dia mmg pandai makan ayam, tggl tulang semata.

 pastu jalan2 lar kejap. pi solat..jalan2 lg. ambik gambo. masuk popular. mama masuk guardian jap. gitu2 je lah.

 pastu kami pun decide nak balik. mama berharap dpt singgah seksyen 7 dah muahaha.
sekali bila keluar, hujan selebat2nya. dah le kami parking kat luar, bkn kat atas.
tak dpt lah keluar lg.
masuk balik..layan ler budak2 ni.
amal dah penat, lagipun dia dah dpt apa dia nak tu yg dok diam dah tu.
irfan je berlari2 ke sana ke sini.

bila hujan dah reda sket kami pun keluar. 
hajat nak ke seksyen 7 dibatalkan, sbb hujan lebat kembali masa tu.
kami singgah tesco setia alam je kejap beli bahulu warisan.
pastu irfan pun tidooooo

ni masa kami dah nak smpi rumah mak. kami tido umah mak malam tu.
irfan pun dah jaga
tu main senda gurau dgn abah.
oh ya, sempat kami singgah kuala selangor makan durian hehehe

habis cerita sabtu kami...
begitulah.
itu aje ya..bye semua!

Designed by UMIESUEstudio 2014 : TEACHER AZIMAH