FOLLOWERS

Friday, September 04, 2015

mcm2 cerita bahagia

assalammualaikum =)

lamanya tak update blog. busy menanda paper trial pt3. 
susah wei nak marking pt3 ni. tak mcm pmr dulu.
nak kbat sgt konon..emmmm
takmo lar ulas dlm ni. kang teruk aku kena kecam hahaha
SYMP!
kat rumah mmg takde arrr aku nak menanda. 
kat rumah adalah masa utk anak2 dan business.
tapi masa cuti merdeka hari tu aku menanda gak kat rumah huhuhu 
sbb masa tu en.suami takde, pi rugby. 
maka pasrah lar dok umah masa cuti tak ke mana. pastu baca status org pi bercuti ke sana ke sini..
waaaaaaaaa memendam perasaan btl masa tu hahaha
so menanda lah aku celah2 anak hahaha.
eh apa citer pasal trial pt3 ni tak best langsung.

******************************************************

 aku up pic ni kat fb. bkn fb aku ya, aku tumpang fb suami utk shopping dan juga jual toys.
kesian hubby ku hahaha
so sesekali aku up status mengenai anak2. 
utk pic ni, aku kata dr kiri yg putih gemuk tu iman (big hero 6)
yg tinggi tu amal (buzz lightyear)
yg rendah mata 3 tu irfan hehehe
saja suka2. sbb comel sgt soft toys ni
sekarang dah dpt woody juga.
suka mama anak2 dpt collect semua ni. anak2 peluk masa tido, 

amal cukup suka tido atas buai ni. lena.
mmg berbaloi aku letak buai gedabak ni kat ruang tamu sekangkang biawak tu haha
bila tetamu dtg, cpt2 sorok utk dpt extra space.

 inilah 3 hero di hati mama

pic ni pun ada aku up kat fb. alahai baby mama...kempis sejuk perut ibu mengandung. 

irfan sekarang makin menjadi2 ligatnya
sgt ligat.
tak takut apa.
org marah dia, dia lepuk muka kita balik. 
apa dia kisah kan? hahaha

ni port dia sekarang.
siap berjoget2 atas tu. seriau tgk dia.
dah penah jatuh sekali.
serik? non hado nak serik. lepas nangis pi panjat lagi.
kesian abg iman jenuh nak kawal adik dia ni

reward diri sendiri selepas penat bekerja.
senang hati...hati bahagia..
lalalala

itu dulu ya. sambung lg nnt klu berkesempatan.
bye semua!!

Friday, August 28, 2015

20 Ogos 2015 ~ Happy Birthday Abang Iman!

assalammualaikum =)

aduhhhhhhh lewat 8 hari utk mama buat special entry ni
by the way, better late than never!
huhuhuhuhu

My Dear Lovely Son,
Happy 9th Birthday To you!


speechless kejap. taktau nak ckp apa.
mama sayang sgt2 pada abg iman.
terima kasih byk2 sebab rajin bantu mama handle adik2.
mama bangga sgt punya anak seperti abg iman.
anak yg sgt2 mendengar kata, tak banyak kerenah, manja, 
alhamdulillah syukur atas amanah Allah ini utk mama sayangi.
cerita tentang celebration lain kali pula ya.
hanya kami2 saja, makan2 di tutti frutti mengikut permintaan birthday boy.
no birthday cake, only tuti frutti.
hadiah pun dah dapat. 
mcm biasa, hadiah birthday abg iman, amal pun dapat hadiah juga.
juga mengikut permintaan mereka, nak lego yg kecik2 halus tu.
batman dan errr apa ya satu lg? mama lupa.
dua2 abg iman yg siapkan. bravo anak mama! 
klu suh mama yg buat, confirm takkan siap smpi bila2.
tengok description nak buat tu pun blh buat mama muntah.
tapi abg iman, dia blh ikut step by step dgn penuh teliti.
siap modified dgn spare part yg mmg ada dlm simpanan dia.
kagum.

ok itu dulu.
sgttttt byk nak share cerita. 
tapi mcm biasalah, bila dah tertangguh meaning tak lengkap ler ceritanya huhuhu
cerita cuti2 ke vietnam tak habis
cerita hari raya tak habis
cerita open house tak lagi
uwwwaaaaaaaa

mama mmg sgt2 busy sekarang
busy sebagai cikgu dan business women juga 
ecewahhhhhhhh jual preloved toys and kids clothes pun nak consider business women???
muntah hijo.

itu dulu..bye semua!


Tuesday, August 11, 2015

deco raya 2015

konooooooonnnn hahaha padahal bkn ada apa pun!

assalammualaikum =)

nak ambik feel raya punya pasal maka dekat2 nak cuti raya hari tu aku pun dok kemas rumah sedikit beria dr biasa. 
takde apa yg baru kecuali langsir dan bantal sofa .
bln puasa thn ni genap 4thn kami menginap di vck. 
means 4 thn dah usia langsir ni tak pernah berbasuh tak pernah bertukar huhuhu
maka thn ni aku kecek2 en.suami belanja langsir baru full set utk vck.
dulu tempah kat nilai 3, rabak rm1k++ 
thn ni beli yg ready made aje.
terima kasih pd acik cikin yg bg idea ni, sgt menjimatkan dgn kualiti yg sama.
noted that aku tak suka langsir ropol2 tu. tak sesuai dgn konsep moden and simple kat vck ni.
so langsir pun mesti simple.
paling penting mesti langsir sun-block
aku suka keadaan bilik yg kelam2 utk jd ubat mata yg mengantuk haha
ruang tamu vck pun mengadap matahari terbenam so harus cari langsir yg sun-block

 dapat lar tu ha...beli kat aeon bukit raja.
mula2 pi cari kat ikea
takde lansung yg berkenan kat hati. harga pun agak mahal
mujur kat aeon byk pilihan.
so thn ni langsir kami tak seragam. sliding door lain, tingkap master bedroom lain, bilik anak lain (owl warna pink muahahaha), pastu 2 bilik lagi sama.
sajaaaaaaa ubah selera. rumah aku kan, suka hati aku lah.
utk mengekalkan konsep merah-hitam-putih maka kena ada jugak polkadot merah tu.
ok lar kan.

 susun atur perabot vck mmg dah permanent.
so takyah susah2 nak tukar2.
aku target tukar susun atur nnt bila ada rezeki utk besarkan hall vck ni. haaaaa masa tu lar pun klu nak tukar baru gila2 punya. ecewah...bestnya berangan.
tgk lar vck sekarang..toys anak2 je penuh. 
apa nak buat..mama kan tauke preloved toys sekarang ni muahahha

 ramai yg tanya mana aku beli buaian tu.
kat fb ada jual dah bg yg berminat. 
tp harga mahal gila...rm290 belum masuk pos.
aku beli kat vietnam hr tu rm125.
tak pernah menyesal beli..anak2 dan bapak anak sgt suka bersantai kat situ
berbaloi aku dok pikul dulu haha

ada 2 harta irfan tu mama dah let go sb dia dah tak main.
org dah dpt kaki apa kes nak main walker lg kan hehe

 kat celah mana pun ada harta irfan ni. 

 harta iman amal penuh dlm box hijau tu.
apa yg penting, kena rajin kemas dan susun atur semula.
tak kira lar sape pun yg rajin, tapi mesti rajin.
kalau malas, mmg org pikir 8x nak jejak rumah ko huhuhu

 sofa hitam ni dah hazab.
melendut sana sini
tgk lar thn depan, murah rezeki nak tukar baru. nak sofa merah pula. teringinnnnn sgt!

 carpet merah-hitam aku dah masukkan dlm bilik. sgt tak practical berada di ruang tamu. asik nak kena vacuum aje. mama rajin, tapi tak larat hahaha blh tak alasan ni?

 bantal sofa penaik seri..konon!


 inilah seadanya...kat ruang dapur pun takde yg baru, so takyah ambik gambo beria

 itu aje lah

bye semua!

#SambungMarkingPaperUS2
#HuwwwaaaaMengantuk!
Designed by UMIESUEstudio 2014 : TEACHER AZIMAH