FOLLOWERS

Tuesday, May 12, 2015

12 mei 2015~Happy Birthday To Me!

assalammualaikum =)

HAPPY BIRTHDAY TO ME!

alhamdulillah di panjangkan umur mencecah usia 35 tahun hari ni.
terima kasih tak terhingga kepada mak di kampung yg telah melahirkan dan membesarkan saya dlm susah payah hidupnya sebagai ibu tunggal
gmah sayang mak sgt2. 

so hari ni TA berwarna merah, my favo colour. 
saja nak feel syok sendiri hari ni nak ceria ceria hehehe
padahal hidup tgh serabut. 
soalan exam PPT T2 blm siap.
ptg ni meeting pula.
tak habis2 dgn meeting huhuhu

ahad baru ni, sambutan hari ibu, kami keluar makan2 di aeon manjung.
ikut plan asal nak ke setia city mall
tapi ada something happen yg spoil kan mood saya..maka beralih arah ler kami ke aeon manjung.
en.suami kata, makan2 ni sambut semua sekali besday dia + besday pn.isteri + hari ibu + hari bapa + hari guru
iyerlah...pandai sungguh dia berjimat hehehe

 apa lagi kalau bukan makan di KRR
amal lar suka sgt spagetti kat krr ni.
habis sepinggan dia mkn. 

 kekuatan saya
doa sgt2 moga saya di berikan kesabaran yang tinggi dalam mendidik mereka menjadi insan berguna
satu2nya kelemahan sy sebagai ibu, sy kurang sabar huhuhu
cepat je nak marah huhuhu

 terima kasih wahai en.suami kerana sudi belanja kami makan 

 si kecik ni pun byk dia mkn hari ni alhamdulillah

tahun ni TA dapat hadiah head to toe hehehe
mmg request kat en.suami
so dpt ler tudung+blouse+skirt+handbeg+kasut
blouse je yg dah pakai..yg lain blm
eh kasut blm beli. 
susah btl nak beli kasut skrng ni selagi kasut yg ada masih blh di pakai
itulah saya, koleksi baju tudung handbag mmg byk
tp kasut dan jam seadanya jer.

ok lah...itu aje entry ringkas hari ni.
haters..jgn baca blog saya ya hehehe

bye semua!

Friday, May 08, 2015

ambil pedoman..ambil ikhtibar

assalammualaikum =)

ntah kenapa hari ni rasa terpanggil untuk menulis tentang ini di sini. tentang peristiwa yang berlaku di sekitar kita, baik dekat mahupun jauh yg menjadi peringatan kepada diri sendiri. saya share kan di sini untuk mereka yg juga mahu ambil dari sudut positif, bukan sekadar menempelak menyalahkan pihak sana pihak sini.


apa yang pasti sy tidak kenal beliau. saya cuma baca berita tentang kematian beliau dan juga catatan2 di facebook mengenai beliau. ntah kenapa sebak rasa hati. pastinya arwah seorang yang mempunyai keperibadian yang tinggi. tinggal 2 bln saja lagi utk beliau menamatkan pengajian, sebelum pulang ke tanah air dan melangsungkan perkahwinan dgn tunangnya yg juga seorang bakal doktor. Allahuakbar. besar sungguh ujian yang di terima oleh ayah, ibu, keluarga dan tunang arwah nor atikah. cuba letak diri kita di tempat ayah atau ibu atau tunang arwah..agaknya apa yg kita rasa? saya google image nor atikah. 
cantik orangnya..bertudung litup.
ternyata Allah SWT lebih sayangkan dia. Al fatihah buat arwah. moga arwah di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman insyaallah. 


kesian dia. kesian sgt. hentikanlah segala tohmahan, dia telah pun di hukum di dunia. adalah lebih baik kita bersama2 mendoakan agar dia bertaubat dan taubatnya di terima Allah SWT. bg saya, Allah sayangkan dia, that is why Allah cepat sedarkan dia dgn penangkapan dan hukuman yg sdg di lalui. dgn usia yg masih muda, dia pasti akan dpt peluang kedua..dan bukankah kesilapan itu permulaan langkah menuju kejayaan? SAYA ADALAH BEKAS PELAJAR SEKOLAH MENENGAH SAINS TELUK INTAN. sy hanya alumni biasa..turut menerima tempias cercaan, apatah lagi ibu bapa, guru-guru di SEMESTI dan rakan-rakan nur fitri. Ya Allah.. kenapa begini jadinya? wajarkah dipersalahkan ibu bapa...guru-guru..rakan2 atas kesalahan beliau? kenapa ramai yang menempelak tanpa tahu kisah sebenar? seperti yg saya katakan td, ini bkn masanya utk kita menyalahkan sesiapa. perkara ini dah berlaku. cuba letak diri kita di tempat ibu bapa nur fitri. cuba. sy amat yakin, ibu bapa nur fitri tidak mahu anaknya jadi begini. sy juga amat yakin, anda semua di luar sana juga tidak mahu anak2 anda jd begini. jadi apa hak kita untuk terus menempelak? lbh baik kita jadikan kisah ini sebagai iktibar dan muhasabah diri. ingat, semua yg berlaku adalah atas kehendakNya.. dan pasti ada hikmah di sebalik setiap kejadian ini. mari kita sama2 doakan moga nur fitri kembali ke pangkal jalan, dpt memanfaatkan 5 tahun dalam tahanan itu untuk dia muhasabah diri dan berubah menjadi seorang yg lbh baik dr sebelumnya. dia seorang genius insyaallah masa depannya akan kembali cerah. masa depan anda yg menempelak pula bagaimana?


ya Allah..sedihnya mengenangkan perasaan dua beradik yang kehilangan ibu bapa dan adik yg masih kecil dlm sekelip mata. sy pejam mata..membayangkan nasib iman dan amal jika sy, suami dan irfan hilang dr hidup mereka sekelip mata. nauzubillah...tak sanggup rasa hati. mujur sgt, dengan ledakan berita di media sosial, nasib 2 beradik ini mendapat pembelaan dr byk pihak. insyaallah kebajikan mereka pasti terjaga. CUMA pasti tak sama dgn kasih sayang dr ibu dan bapa sendiri. TAK SAMA. mari kita sama2 selitkan doa buat dua beradik ini agar mereka di beri kekuatan luar biasa utk meneruskan hidup tanpa ibu dan bapa. moga Allah menurunkan rezeki yg melimpah ruah buat dua beradik ini dan keluarganya. saya google image mereka...

moga dua anak yg comel ini sentiasa di bawah rahmat Illahi.
pasti ada hikmah yg dijanjikan Allah SWT di atas nasib yg telah menimpa mereka.
bukankah janji Allah itu pasti?

ambil pedoman..ambil iktibar...jgn terlalu menabik dada merasa kehebatan diri melebihi segalanya.
ingat, Allah itu yg paling berkuasa untuk menentukan apa jua yg telah..dan akan terjadi. 
kita sebagai hamba hanya mampu berdoa..doa dan terus berdoa.


salam jumaat yang barakah buat semua.

Thursday, May 07, 2015

7 may 2015 ~~ HAPPY BIRTHDAY MY DEAR HUBBY!

assalammualaikum =)

HAPPY BIRTHDAY ABANG!

proud to be his wife.
sejujur-jujur-jujurnya..sy tak blh hidup tanpa dia.
bila dia os sekejap pun hidup sy dah lintang pukang huru hara stunami bagai...menguruskan anak-anak dan rumah sendirian.
sungguh, sy amat bergantung pada dia
kami lbh kepada 'complete each other' gitu
syukur alhamdulillah...dia milik saya.

 seperti yang janjikan..hadiah jam tangan utk dia.
pilih sendiri..ok tipu, sy yg pilihkan hahaha

saya pilih..tp dgn persetujuan dia.

versus by versace watch utk dia.
pilih yg printed gini bior abg nampak muda sentiasa
selamba dia jawap: eh abg mmg muda lagi ler ma
oookkkkkkk hahaha

moga di panjangkan umur, di murahkan rezeki, dan dilimpahi rahmat Illahi sentiasa
amiinnn

love you so much!
Designed by UMIESUEstudio 2014 : TEACHER AZIMAH