FOLLOWERS

Wednesday, June 17, 2015

ramadhan 2015

assalammualaikum =)

di kesempatan ini, sy memohon ampun maaf dr hujung rambut ke hujung kaki atas semua salah silap sy pd kalian pembaca blog ini.
moga dengan kemaafan yg kalian berikan, ibadah puasa kita semua di bulan Ramadhan yang mulia ini mendapat keberkatan yg lebih, insyaallah.

 tahun ni bermakna tahun ke-3 abg iman berpuasa.
moga2 dia dpt berpuasa penuh. 
abang iman sgt sgt sgt tak sabar dan excited menanti ramadhan.
setiap hari menghitung lg berapa hr nak puasa.
tak sabar nak bgn sahur katanya.
tak sabar nak berpuasa..tak sabar nak menikmati waktu berbuka
so proud to hear all of this from his mouth.
abang amal, tahun ni 1st time dia nak mula belajar berpuasa.
sebelum ni mmg x kejut dia bgn sahur.
tapu mulai tahun ni kami akan kejut dia utk bersahur bersama2 dan berpuasa.
tgk lah smpi jam berapa dia blh bertahan.
harap2 smpi jam 12tgh hari (balik dr sekolah pra).

budak tecik botak tu...heeeeee makin byk keletah dia tau
ab-bah
mam-ma
bang
mam
bising mulut dia panggil kami semua
paling sedap dgr dia panggil abah hehehe
hujung bln ni genap sethn 2bln
tapi masih blm berani nak melangkah sendirian.
klu jalan tepi2 dinding ke...katil ke...sofa ke..bkn main laju.


selamat menyambut ramadhan al-mubarak buat semua

bye!

Tuesday, June 16, 2015

Bila mama tauke preloved toys

assalammualaikum =)

wahhhhhhh berhabuk2 blog ni lama kena tinggal hahaha
nak buat mcm mana, tuan tanah lg best bergelumang dgn preloved toys sekarang ni tehehe
alhamdulillah, projek yg asalnya sekadar suka2, semakin menyeronokkan dan mendapat sambutan hangat. 
wahhhhh bunyi mcm ko jual premium beautiful lagaknya hahaha.
btl, TA semakin enjoy dgn projek ni.
mungkin sebab projek ni blh libatkan suami dan anak2 sekali, jd lbh meriah.
dulu masa jual tudung mmg tak bg anak dtg dekat, takut depa terpijak awning tudung, habis patah kang huhuhu..suami pun, nak gulung tudung awning tu pun dia tak reti. apatah lg nak kenal pasti warna muahaha...kesian en.suami ku itu. 
so yg ni, mari anak mari suami kita sorting and cleaning toys sama2.
setiap kali stock smpi, anak2 mmg sgt excited! 
terutama amal.
alahai..kejap nak itu..kejap nak ini.
sy bg je depa main dulu, kang depa dah bosan, jual plak
en.suami pulak, dia tukang test toys blh berfungsi dgn baik ke tak. 
selebihnya, tauke ni ha kena urus semua

masa cuti sekolah 2 minggu hr tu, minggu pertama sy terkandas di ukm. 
taknak masa terbuang begitu aje, sy tetap jalankan projek preoved toys ni di sana.
siap hantar dobi you! 
pastu siap masuk dryer lg semua soft toys hahaha..
kos tolak tepi dah masa ni, janji hati happy

 ni masa kat ukm hr tu. balik dr dobi soft toys ni, haaaa selonggok di situ
pastu letak budak botak di tgh2 hahaha terpinga2 dia jap

 tetiba dia dah gelisah..nak lari.
baby irfan mmg tak gemo sgt soft toys.
dia lg suka hard toys, ikut abg2 dia.
klu pegang pedang..elok je dia lawan2 kan pedang tu.
pegang ultraman pun nak dua dah skrng, utk di lawankan.

 ada sesuatu yg menarik perhatian dia
tweety tak silap sy

 ni pulak kat soho sy di vck
masa stock smpi mmg horror sket keadaan dlm soho ni jadinya

 selesai urusan terakhir iaitu packaging. sy susun elok2 semua stock dlm soho ni, kan sy suka susun atur hahaha..so semua ok aje mcm biasa.
nmpk tak dlm pic ni betapa anak2 yg enjoy bila stock smpi.

 mmg semua dlm soho, kat ruang lain tetap kemas mcm biasa

itu dia budak plaing best setiap kali stock sampai 
mcm2 dia nak huhu

sbnrnya banyakkkkkk nak share cerita kami di sini.
tapi mcm biasalar, x berkesempatan

itu aje ya.
kalau ada sesiapa nak join group wassap preloved toys from australia blh contact TA 0133854774

bye semua!

Monday, May 25, 2015

preloved toys from australia~ kerja suka2 mengimbangi stress di sek

assalammualaikum =)

wahhhhh lama tak bersiaran. ada ke yg rindu-rinduan? terjenguk2 blog TA utk cr entry baru? wakakakkaa starting yg tak blh blah huhu. sbnrnya TA dok ralit dgn preloved toys from australia. ambik dr pemborong utk dijual. best sgt!
mulanya sy mmg selalu je beli preloved branded toys utk anak2. yg pasti condition still tip top.
tak mampu den nak beli mahal2 utk new item sdgkan blh dpt dgn harga yg jauh lbh murah but utk status preloved. mcm sy ckp td lah, condition tu kena pastikan btl2. so tah mcm mana terjebak lar beli seguni menggunakan harga borong utk cuba di jual. daripada seguni, now dah jadi 5 guni alhamdulillah sgt2. idak ler lumayan beno untungnya..blh lar ibarat kais pagi makan pagi gitu hahaha. tapi sy btl2 seronok buat kerja ni! maklumlah toys! sape tak suka kan? setakat 5guni ni tah penah lg sy jumpa toys yg sama. can u imagine how excited kami masa belah guni? hehehe best!
masa belah guni tu..agak2 sape yg paling excited? udah tentu lar anak2 TA! smpikan sy kena bagi syarat sorang blh ambik 1 je dr setiap guni. itupun deme dah suka benoooo... eh apsal ckp perak plak ni hahaha. TA share sket gambo kat sini ya. but most of them dah sold out. mmg tak sempat nak displat di blog utk jual. sy ada buat group wassap. klu ada sape2 nak join blh wassap saya di nom 0133854774. lepas display kat group, br TA akan display di fb. biasanya kat gorup preloved. mmg cpt je laku alhamdulillah. tak sempat nak display kat blog pun huhu

 ni 1st guni yg kami belah.
nak tau apa anak2 sy dpt dr guni ni?
jeng jeng jeng!

original k'nex!
taktau apa dia? 

ni ha...complete set ok!
bawah dia tu lg byk item kecik2 tu utk di pasang.
sukkkkaaaaaaa beno iman dan amal
tekun dok main ni
bg sy toys mcm ni blh develope creativity anak2..kan?
sorry..this item is not for sale hehehe
ok jom tgk lg item yg pernah kami dpt dlm 5 guni ni.
biasanya sy akan delete pic item yg dah terjual.
klu simpan semua, nnt kalah pic anak2 dlm hset sy ni haha
so terpaksa delete.
ni aje yg tggl pic dlm phone. kena delete gak nnt ni sbb dah sold.

 fisher price push-n-see giraffe with tip top condition.
dah sold.

 soft puppy. still available.
rm10 aje. condition best!

 dragons knee protector. still available
sepasang rm10

MB GAMES  buckaroo! condition 9.5/10
rm25

 little tikes car
dah sold

 baby mcm ni mmg byk dpt. 
paakal takde anak pompuan hehehe
original ok bkn yg plastik
rm10 aje.
klu u all perasaan baby ni ada allergic kat kulit dia, merah2 hehehe

not for sale! haha

 set soldier ni ori ok bkn plastik
dpt 3 jenis yg berbeza, ni salah satu drpdnya.
tiga2 dah sold
complet set ni. TA cuma jual rm25 je. berebut org nak

 kapal korek ni rm15 je. dah sold! 
nmpk tak TA letak remote astro? tu sebagai perbandingan saiz sbb semua org tau saiz remote astro kan?
so nmpk tak kapal korek ni besar? hehehe

playskool elephant ni pun dah sold.
yg ni TA jual rm40 aje

prinsip TA, insyaallah takde toys yg harga more than rm50.
sbb preloved kan.
pernah dpt 1 new toy in box yg blm bukak pun
semua berfungsi dgn baik.
jual hanya pd harga rm45. 
bila google new item, harga more than rm100
berbaloi tak???

so sesape nak join group blh wassap sy ya 
0133854774

sape2 nak beli item yg masih available ni pun blh.
actually byk lg yg available.
ori barbie pun ada
tp tu stock utk jual kat carboot sale nnt.
aah..tu kemudian lar citer ya. tak sempat dah ni nak siap2 nak gi meeting.

btw, stock baru insyallah dpt this week. 
tp tu lar, TA os di ukm 30mei-4jun so tak sure sempat nak belah ke tak. 
mcm tak sempat aje huhuhu

ok itu aje. bye semua!

Designed by UMIESUEstudio 2014 : TEACHER AZIMAH