Thursday, August 28, 2014

sekitar sambutan birthday iman di sekolah

assalammualaikum =)

cerita tertangguh. sy update blog ni jap sebab dah pening menanda paper trial pt3. ko bayangkan ada yang jawab kutu air kerana KUTU AIR BOLEH TERBANG SEPERTI HELANG
stresssssss teacher ok. 
moh ler update blog jap untuk bertenang.

terima kasih tak terhingga pada teacher huda guru kelas tahun 2 bestari di sk parit baharu kerana sudi handle simple birthday celebration untuk iman di kelasnya.
May Allah Bless you teacher, always and forever insyaallah.
baikkk sgt teacher ni. favo teacher abg iman. 

so pagi 20 ogos yg lalu, kami hantar abg iman ke sekolah mcm biasa.
bawakkan sekali birthday kek, pinggan dan sudu plastik, air kotak laici.
door gift utk kawan2 pula, sy pack kan setiap sorang dpt clay dough, pensel warna dan gam.
sy tinggalkan juga camera utk teacher huda snap gambo kejadian.
pastu berdesup ke sekolah sy. lps thumb print terus pi dewan makan utk ambik bihun goreng yg ditempah.
then berdesup ke sekolah iman semula utk hantar bihun goreng ni.
berdesup kembali ke sbpisb.
eh byk plak berdesup ke sana ke sini hahaha takpe..anak punya pasal.
pastu sy telegram teacher huda minta dia send gambo kejadian kat telegram..
again teacher huda penuhi impian mama iman ni yg tak sabo2 nak tgk suasana birthday iman di sekolah.
a very BIG thanks to teacher huda ya. really appreciated ur help. 


tuuuu diaaaa....happy ler tu :-)


jelas nampak dia gembira sgt masa ni. syukur.
seronok rasa hati tgk my little boy enjoy his day.


gigih teacher huda snap semua gambo ni terbaik lar teacher.


birthday boy kena dok makan kat tgh2 kelas.


banyaknya abg iman makan huhuhu
cer korang tgk background kelas ni. meriah! ni mesti inisiatif guru kelas dia 
again..terbaik lar teacher huda.
yerlar...nak harap budak darjah 2 ni hias kelas sendiri?
harapan tinggal harapan ler jawapnya.
mama suh kemas tempat tido pun payah.
eh tapikan..since baby irfan dah lahir ni rajinnnn abg iman tlg mama tau.
lepas mandi sidai terus towel dia dan amal. 
cuci pinggang dan cawan yg dia guna kat sinki pun dah blh
kemas toys tu biasa dah.
good job anak mama.

 ceria kan kelas ni? suka tgk. siap ada skirting tu.

 inilah dia teacher huda.
iman with his favo teacher.
masa mama mula2 tgk pic ni eh! eh! muka ada iras lar! hahaha
blh jadi anak teacher huda ni :p

 iman with his girlfriends
amboiiiiiiiii :P

 insyaallah satu hari nnt, ini semua akan menjadi kenangan terindah buat iman dan rakan-rakannya

teacher bagi main clay dough sebab kebetulan hari ni teacher huda kena jaga kelas 2 bestari  smpi balik sbb ramai cikgu takde kat sekolah.
kelas beku.



again
happy 8th birthday my dear little bucuk mantung 
abang iman, mama sayanggggg sgt2 kat abg iman tau
besar harapan mama nak tgk abg iman berjaya dlm hidup
jadi contoh pada adik2 yg lain
apapun yg abg iman buat, letakkan Allah di tempat pertama yer sayang
ingat tu.

muarghhhhhhhh utk abg iman!
love you my son!

itu dulu yer...bye semua!

Tuesday, August 26, 2014

dugaan

assalammualaikum =)

korang pernah tak lalui keadaan di mana dugaan dtg bertimpa-timpa, satu persatu secara berterusan?
haaaaa itulah yg sedang saya lalui sekarang ni. cuba jugak diamkan aje. tapi tak tahan wei. 
elok2 3thn jer duduk vck bulan puasa hari tu, semua benda start rosak. satu demi satu. 
mula2 viper cik alza. lepas tu dapur memasak kat kitchen cabinet tu. kemudian bumper cik alza plak kena sondol. pastu kunci sliding door. terkini mlm tadi water heater kat dapur pun rosak. eh ko dah kenapa semua nak rosak beramai2 ni? haaaa lagi 1 tilam kami pun dah tinggi rendah. ewahhhh semua pun menuntut RM yg bkn sedikit. apa ko ingat kami ni byk sgt duit??
astaghfirullah halazimm...istighfar banyak2. dugaan ni dtg dr Allah SWT. Dia sedang menguji hambaNya yg kerdil ni. sabar dan bertenang. insyaallah ada hikmah di sebalik semua kejadian ni. 
Allah itu kan Maha Mengetahui apa yg terbaik utk kita? semua perancanganNya adalah bersebab. redha, jangan kalut2. bertenang. azimah, relax ok. 
itu blm masuk dugaan yang melibatkan soal hati dan perasaan, serious tak blh blah! 
arghhhh takpe takpe. tgk wajah anak2..hilang semua kekalutan. terutama wajah baby tu Allah..syukur alhamdulillah.

kalau takde aral melintang insyaallah jumaat ni kami akan lakukan akikah untuk baby irfan. kambing masak kurma akan dihidangkan utk makan malam di perkhemahan perdana SBPISB 2014. terus buat doa selamat sekali kat tapak perkhemahan tu nanti. alhamdulillah terlaksana hasrat kami nak buat akikah baby irfan thn ni juga. rezeki anak tu kan sentiasa ada :-)

itu dulu coret2 pagi ni ya. 
actually nak sgt citer tentang sambutan birthday iman di sekolah dan perkembangan terkini baby irfan. tapi blm berkesempatan. nnt ya. btw baby irfan dah meniarap! hehehe

itu dulu..bye semua!

Friday, August 22, 2014

susun atur meja saya di tempat kerja

assalammualaikum =)

salam jumaat buat semua
Al-fatihah buat semua mangsa MH17
moga di beri kekuatan buat keluarga 20 jenazah yg akan tiba di malaysia.
berkabung dgn berpakaian gelap sebagai tanda menghormati?
better kita ikut ajaran Islam untuk ini. baca dan fahami btl2 semua fwd whatsapp yg kalian dpt ok.
hari ni teacher azimah pakai baju light grey dgn polkadot kecik2 merah dan hitam
tudung plak hitam utk matching dgn baju.

ok hari ni nak citer pasal susun atur meja saya di tempat kerja
di bilik guru ler..mana lagi hahaha

inilah sudut sy di bilik guru sejak 10 thn yg lalu.
tak penah pindah tempat.
tapi kawan kiri kanan kerap jer bertukar
'panas' TA ni hahaha

zoom sket koleksi key chain yg sy ada
ni di belah kanan meja.
key chain ni byknya pemberian dr students dan rakan2 guru
en.suami pun ada bagi gak
kawan2 kat sini klu pi melancong ke mana2 mesti balik bawak key chain utk kawan2 lain
comel sgt kan :-)

ini pula key chain yg di gtg di sebelah kiri meja

ke kiri lagi, ini pandangannya.
nmpk tu ada plastik pos laju atas meja
tudung AJ Green label 2 helai! hahaha

ke kiri lagi, ini lah pandangannya.
rak 3 tingkat ni terletak di belakang saya bila sy duduk di kerusi.

ini plak susun atar di atas para meja

dan ini laci meja berisi alat tulis

rasa2 tak lama kot sy stay sini hehehe

itu dulu ya..bye semua!
selamat berhujung minggu!

Wednesday, August 20, 2014

8 tahun yang lalu~ happy birthday abang iman!

assalammualaikum =)

hari ini 20 Ogos 2014, pada 8 tahun dulu adalah saat2 indah yg teramat sgt dlm hidup saya. saat bermulanya menjadi seorang mama.
alhamdulillah saya selamat melahirkan muhammad iman kasyfi di pusat bersalin annur shah alam dgn berat dia 3.46kg. ok mmg wow! hehehe

semua gambar2 dia masih tersimpan rapi dlm cd. 
tetiba rasa kejap jer dah besar anak mama.
dah 8 tahun umur dia, dah darjah 2.

moga anak mama terus berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat,
moga menjadi contoh yg baik  buat adik2.
moga terus diberi kesihatan yang baik olehNya dan moga terus berada di bawah limpahan rahmat yg Maha Esa

abang iman dan abang amal 

abang iman dan irfan

wajah suci seorang anak yg sedang lena
cuti sekolah hujung tahun ni insyaallah abg iman akan bersunat.
moga semuanya baik2 aje insyaallah


mama sayanggggggg sgt2 kat abg iman

happy 8th birthday sayang!
muarghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!