Tuesday, April 15, 2014

kalau aku kaya~cruising nomads

assalammualaikum =)

malassssss sgt nak hapdet blog hr ni adoiiiyaaaaiiii
ni kisah 2 minggu lepas masa kami ke salam specialist hospital utk check up 35minggu
tgh hari tu kami pusing2 nak cr tempat untuk lunch yg sejuk.
aku tak sure ni kat sekyen berapa, tapi yg ada pizza hut tu ha
tp x lunch kat pizza pun sbb masa kami masuk tu, org ramai.
ada kakak tu ckp dia dah tggu order lbh setengah jam tp tak sampai2 lg
so kami pun keluar pi kedai lain utk mkn nasi
isk..bukan nak citer pasal makan
ni haaaaa kami follow blkng benda alah ni ha masa nak masuk kawasan ni

 its cruising nomads!
mcm pelik bila benda alah ni ada kat malaysia kan?
mula lar aku dan hubby berborak pasal ni
uiks kayanya..
bestnya..
banyaknya duit dia takyah kerja...
jimat ke travel naik ni jer?
jimat kot sbb takyah sewa hotel
bla..bla..bla..bla..bla..

 ingatkan pasangan omputih ni nak parking utk pi lunch jugak
rupanya tak.
depa stop enjin, and both pi bhgn blkg.
memasak kah?
tak panas kah?
ada aircond kah?
berehat sebentar melelapkan mata kah?
atau...mcm2 spekulasi kami buat keh keh keh...

 nampak tak ada seketul benda kat blkng cruising nomads ni?
motor beso you all!!
kiranya sesekali depa akan parking mana2 crusing nomads ni and just naik motor jer utk travel
bestnya!!!!

 perghhhhh round the world kot?
bermula dr czech republic and now dah smpi malaysia.
dasat..dasat...
aku rasa lps ni diorang akan ke singapore, then ke indonesia, then Australia
eceh...yg ko plak pi atur schedule utk depa travel nape???
hahahaha

kalau aku kaya...mungkin aktiviti ni akan jadi SALAH SATU dlm agenda kekayaan kami
muahahahaha

#beranganitupercuma

itu dulu...bye semua!

Monday, April 14, 2014

my newborn "red baby" ~ welcome to our family!

 assalammualaikum =)
bertemu kembali ya. syukur alhamdulilah...syukur sgt2 akhirnya yg di tunggu2 tiba juga.
penantian yg sgt lama rasanya dlm tempoh hampir 3 bln ni.

 introducing my newborn "red baby" ~ cik alza advanced!

en.suami pi ambik kat gombak ptg sabtu baru ni selepas friendly rugby di sekolah dgn sesta dan sabda
dia di temani ex-student yg dah mengalahkan saiz cikgu hehehe
tq ya bon dan zul yg tlg cikgu 
really appreciated ur help
nak harap TA yg dah sarat ni...tak terakmbik lar cik alza tu huhuhu


anak2 lar yg paling excited
rezeki anak2 pun kan..syukur alhamdulillah

apapun mr.innova tetap di hati
dia masih milik kami cuma dlm beberapa thn ni mr.innova tak dpt nak bersama kami, pergi membawa diri huhuhu
alar..susah mau citer lar. en.suami suh zip mulut zip jari-jemari juga
baik boss!
panjang umur insyaallah mr.innova akan kembali ke pangkuan.
so sekarang marilah kita sekeluarga bermesra pula dgn cik alza.
sebab saiz dia lbh kecik dr mr.innova so dia dpt title 'cik' ajer hahaha

apapun dia merah you i is sukaaa!!!

itu dulu...bye semua!

bermula cuti 90 hari

assalammualaikum =)
yeayy i am now a stay-at-home mom!
untuk 90 hari JER..jadilah. syukur alhamdulillah
kalau kaya mmg dah lama resign and focus pada rumah tangga
tapi tak cukup kaya hehe..
lagipun sy ikhlas bekerja untuk membantu suami dan mencari saham akhirat insyaallah.

so pagi td 4.30am dah terjaga. kul 5am sy dah ke dapur buat apa patut secara perlahan2.
serius sekarang ni semakin tak larat, serba serbi rasa tak kena pada badan ni.
sabar, sbb sy yakin dgn bersabar, insyaallah perjuangan sepanjang pregnant ni akan diberkati dan menjadi ibadah :-)

pagi td dptlar iman sarapan roti sapu nuttela 2 keping. biasanya sarapan twiggies jer seketul. sungguh instant kan huhu... pastu en.suami pun dpt mkn roti sapu nuttela and air teh panas.
amal? dia sarapan susu sebotol..kenyang dah hehehe

fresh picture taken this morning.

ceria jer bila dah cukup tidur alhamdulillah..
walaupun nak suh masuk tido awal mlm td kena berperang dulu huhuhu
masa ni tgh tggu abah balik dr belikan mama nasi lemak dan kuih

anyway, saja nak bgtau insyaallah lg 9 hari kita delivered! yeay!! 
tak sabar ok.

itu dulu...bye semua!

Saturday, April 12, 2014

api oh api

assalammualaikum =)

org lain dok citer pasal catuan air, sy plak nak citer pasal bil api kami hahaha
semenjak berperut beso di musim panas, penggunaan econ di vck adalah maksimum
takut2 jugak pada mulanya
tp en.suami kata kalau ma dah tak tahan on jer lar
kita redha jer membayar bil nnt
i is sukaaaaaaa dpt green light gitu kan
so sepanjang bulan mac kat cuaca sgt panas
maka kami pun on econ siang mlm pagi ptg
asal ada kat rumah jer on econ

sekali tu baru2 ni bil tnb sampai
nahhhhhhhhhh rasakan!!!
rasa nak menangis!!!!


*alamat pun salah. patut lorong melor 4.
rekod bil api terbanyak di vck
ni termasuk rm60 deposit tambahan
pasal apa tah tetiba ada deposit tambahan
emm...apa lagi nak di kata. dah guna, bayo jer lar kan huhuhu
ingat nnt klu berkesempatan nak jugak pi tnb untuk check.
tp ntah lar...en.suami sgt sibuk sekarang ni

untuk bersangka baik dan menyedapkan hati sendiri,
takmo gundah gulana,
kita fikir jer ni rezeki dr Allah SWT utk baby dah mama...alhamdulillah :)
senyum azimah...senyum...

 cinta hati beta

eh ni namanya selfie ek??
hahaha....
kena beli monopod nmpk gaya nya ni sbb semua pun mcm suka berselfie ni :p
sukaaaaaaa sgt tgk pic ni wlupun muka kita tgh sembab dan bengkak semacam hahaha

takpe2..seminggu lbh jer lg

tiktoktiktok...

itu dulu catatan di petang sabtu yg bosaaaaaannnnnnnn!!!
kenapa bosan?
takleh citer

bye semua!