FOLLOWERS

Friday, April 22, 2016

contoh preloved toys yg sy jual.

assalammualaikum =)

* semua preloved toys yang saya jual telah melalui proses:
~ sorting
~ cleaning
~ testing

* hampir 90% preloved toys yang sy jual adalah branded.
fisher price
vtech
playskool
nerf
disney
mega block
tomy
mattel
leapfrog
hotwheel
lego
barbie

dan banyakkkkkkkkkkkkkkkk lagi

ini adalah CONTOH yang telah sy jual:





















harga?

sudah tentu jauh lebih murah dari harga new item..
malah jauhhhhhh lbh murah
berbaloi-baloi

so MENGAPA BAYAR LEBIH UNTUK ITEM YANG SAMA?
PILIHAN DI TANGAN ANDA

saper2 nak join group whatsapp meh bg nom fon.
blh direct wassap sy di 0133854774

itu dulu. bye semua!!



Thursday, April 21, 2016

my baby

assalammualaikum =)

nampak gaya kisah percutian ke penang dah ke lautan andaman muahahahaha gasak!

aku btl2 semakin tak sempat nak update blog sekarang ni.
bukan apa, sgt busy dgn urusan2 lain.
sejujurnya business kecil-kecilan aku dok jual preloved toys byk mencuri masa aku berblogging.
ok lah kan..drpd aku curi masa lain?? haha..

diam tak diam dah lbh setahun aku buat business ni.
best! syukur alhamdulillah...

ok nak citer ni, my baby akan masuk 2 tahun 30 april ni.
kejap jer masa berlalu kan? ya Allah..dia semakin keletah! akal semakin panjang!

 alhamdulillah lepas baik dr cirit birit tempoh hari, dia kembali membulat semula. 
idak ler boolat benar. tapi ok lah kan.
anak aku ni sgt susah nak makan nasi.
senang ckp tak makan pun.
tapi susu..berbotol2 hokay. 
setiap kali susu mesti habis 9oz, selang 2-3jam.
haaaaaaaa byk tak?
percayalah kerana ianya benarrrr
doc kata selagi dia kuat menyusu, kurang makan pun takpe. 
so aku rilex je lah.

 alololololo dia buat muka comel dah.
last week aku tinggal dia 4 hari sebab pi bengkel. 
sejak tu dia punya tahap lekatan lekitan dgn mama sgt hebat.
hantar ke rumah pengasuh pun dah pandai ngamuk nak mama nak mama
phewwww!!
dia takut kena tinggal lg lah tu
kesian my baby huhuhu


moga anak mama membesar dengan sihat
jadi budak bijak pandai dan sentiasa mengingati Allah SWT ya sayang?

ok itu dulu. ada kelas lagi ni
bye semua!!

Friday, April 01, 2016

perasaan bila dapat sediakan breakfast utk keluarga di hari bekerja

assalammualaikum =)

ni kisah semalam (khamis)
tapi rentetan kisahnya bermula dari rabu lagi.
rabu tu ada program kat sek.
Ya Allah...penat nya aku, taktau nak ckp camne. penat sgt.
di pendekkan kisah hari rabu, aku dan anak2 sampai rumah jam 6.15ptg tu.
husband ada meeting kat shah alam, aku harap sgt dia dpt smpi sblm maghrib.
6.50pm husband dah smpi..alhamdulillah dpt dia tlg handle anak2.
kul 7pm tu aku dah rebah, letih sgt ok.
lg 10min kul 8pm, en.suami kejut utk solat maghrib.
aku solat dlm keadaan nano-nano.
pastu rebah balik.
teruk gila huhuhuhu
aku btl2 dpt gurau senda borak2 dgn anak2 masa dlm keta otw balik umah tu je.
dgn irfan lama sket lar sbb ambik dia kul 5pm, pastu dok dlm keta depan sek tggu anak2 keluar.
so masa bergurau senda dgn irfan lbh sket hr tu.
aku tido tak sedar apa smpi ler kul 3am, terkejut irfan nak susu.
lepas irfan dah lena semula, aku rasa segar gila time tu. kira2 balik, oo dah cukup 8jam aku tido rupanya hahaha
solat isyak-solat tahajud-kemas rumah-bungkus mainan sket utk pos...dah kul 5.15am masa tu.
aku ke dapur, nmpk roti. timbul idea!!
ntah dr mana kerajinan aku dtg aku pun buat ler roti goreng salut telur siap letak madu hokay.
pastu buat teh.
aku mkn sekeping. en. suami sekeping. iman sekeping. iman kata sedap sgt mama..so balance 3 keping tu, en.suami bawak ke sek 2 keping, iman bawak 1. aku kerat 2 setiap kepingan roti tu.
dlm bekal iman, aku letak sekali twiggies dan mentos.
suka dia hokay.
hr tu dia cuma makan bekal aje kat kantin katanya..tak luak duit.
amal?
dia dah sarapan susu pekat (sbb letak 3 cedok besar haha) penuh sebotol susu hehehe
comel aje dah thn 1 masih susu botol :P

roti goreng salut telur cecah madu

ya Allah.. taktau nak ckp apa perasaannya bila dpt sediakan sarapan utk family pd hari bekerja.
padahal simple gila kot sarapan ni.
aku mmg teror buat ni sbb ni lah menu sarapan pertama yg aku belajar dlm hidup.
korang pun sama kan?
hahahaha
jgn buat2 lupa ya ni menu ert zaman sek dulu hahahaha
agaknya kalau aku dpt sediakan nasi lemak di pagi hari, lagi hebat perasaannya kan?
hahahaha

ok itu aje
bye semua!!
Designed by UMIESUEstudio 2014 : TEACHER AZIMAH