Sunday, April 15, 2012

Bilik Gerakan PBS SBPISB

assalammualaikum =)

selain tugas hakiki seorang guru utk mengajar anak muridnya di kelas sewaktu P&P, berderet lagi tugas2 lain yg menanti cikgu sbnrnya, tak larat nak list kat sini ok. kalau setakat mengajar di kelas, ya sy akui kata2 yg selalu dilemparkan kpd guru: "alar keje cikgu ni senang, setiap hari blh balik awal. cuti pun banyak" haaaa banyak arr ko punya senang! 
tahun 2012, sy tlh dilantik sebagai SU PBS. semua maklum kot Pentaksiran Berasaskan Sekolah menjadi kaedah penilaian terbaru dlm sistem pendidikan di negara kita. ia bermula dgn pljr Tingkatan 1 thn ini utk sekolah menengah. no more exam-oriented ok. err apa maknanya semua ni cikgu?? maknanya, TeacherAzimah semakinnnnn banyak kejer lar hahahaha..
alhamdulillah usaha utk mendapatkan sebuah bilik gerakan PBS di SBPISB tlh berjaya. eh, bkn suka2 nak ada bilik ni ok, ni arahan pihak atasan lar.. 


bilik sekangkang kera ini, yg asalnya stor hem di tingkat 3 bangunan pentadbiran telah pun berubah wajah stlh melalui proses 'make-over' hehehe.. jenuh wei.. mula2 keluarkan semua brg2 dlm stor hem ni. serius byk ok! eh jap, mujur students sy beso2 belaka. so masa proses memunggah brg2 stor ke stor yg baru, sy dibantu oleh ahli kelab rugby sekolah. lbh kurang 1jam, setel! pastu proses renovation plak, tukar kpd pintu cermin, pasang air-cond, pasang plug. then bermula proses pembersihan. after that, pasang langsir and skirting. warna merah menjadi pilihan. knp? sbb it's me TeacherAzimah hahaha... finally, proses pengurusan fail pun bermula. semuanya sy dibantu oleh pelajar2 yg baik hati, dan en.suami juga. a BIG thanx to u all ok! 


lbh kurang 2bulan masa yg diambil utk set-up bilik ni, dan now alhamdulilah sy dah blh melalui nafas lega sbb dah siap semuanya. pengurusan fail PBS ting 1 juga tlh selesai... lega sgt ok!! wlupun bilik ni kecil berbanding bilik PBS sekolah lain, yg penting ada dr tiada hehehe... lg kecik lg sng nak urus ;-)


paling saya suka adalah view dr bilik ni. cantik sgt! kiranya klu tgh stress or merajuk dgn en.suami ke.. sy dah ada tempat nak bawa diri hehehe... blh gitu? hahahah.. sbb bilik ni di bawah jagaan dan seliaan SU PBS ;-)

 hijau jer pandangan dr sini.. blh tenangkan kepala yg tgh kecamuk 
cantik kan? saya suka saya suka!

 hijau...
syukur ke hadrat Mu yaAllah kerana tlh permudahkan semua urusankan ini

3 comments:

ustazah said...

salam,TAHNIAH...akan jd salah satu kebanggaan sbpisb!MABRUK ALAIKI WA 'ALAIHIM

Ana Haryana said...

kak, thanks ye. dpt idea utk bilik pbs yg baru nak naik kat sekolah sy. =)

suraya said...

tahniah sis...sis nak tny sis ada fb tak?coz sy nak tanya tentang bilik pbs ni?