Wednesday, September 18, 2013

shopping di hatyai plaza. the best!

assalammualaikum =)

TA masih di sekolah. bertabah lar ya huhuhu...
dr pagi tak balik2 lg ni
dah 2 hari balik lambat. tu sebab kena selalu online shopping, utk balance kan dgn keadaan ni supaya tak stress. blh tak alasan tu?? muahahahaha lantak ko arr TA.

ok hari ke-2 di hatyai...
jom kita sarapan dulu
kami gamble jer jln2 area hotel ni sbb tourist guide dah bgtau area ni byk tempat mkn halal
tak lama tu jumpa lar kedai ni...

tak paham ok
jenguk ke dalam restoran

 ok confirm halal. kat dalam ni semua pengunjung dr malaysia dan beberapa org tempatan bertudung.
muslim ler tu kan.
kami mkn roti canai yg alahai sedapnya. serius sedap sbb dia goreng tak guna minyak tapi guna planta. 
roti canai mcm rangup2 sket. isk..taktau nak ckp camne tp sedap.
1 set contain 2 keping roti canai sbb saiz dia kecik sket dr roti canai malaysia.

lepas sarapan kami cari tuk-tuk lagi utk ke hatyai plaza
rupa-rupanya you all...kat sini lar tempat membeli belah yg best hahaha
sila highlight ok HATYAI PLAZA.
malangnya kami ke sini pada ketika hanya tggl 2jam utk balik ke malaysia
dgn duit yg menipis, apa pun tak boleh huahuahua

kami difahamkan hatyai plaza ni ada 3 bahagian. HP 1, 2 DAN 3.
yg dlm pic ni HP 3 tempat menjual barang2 basah. so takyah pegi lar yer korang
sila terjah hatyai plaza 2 dan 1. sebelah dia jer...tempat sy berdiri ambik gambar ni

di bahagian luar HP ni mcm ni ha keadaan dia. dlm tu bersepah kedai kecik2 yg best jual mcm2 ok
so jgn segan silu nak merayap ke bhgn tgh bangunan ni.

 ni pun masih di bhgn luar lagi ni
jom tgk apa ada kat bhgn dalam

 haaaaaa mcm ni lar situasinya. lorong ni berlapis2 ok. ada jual baju, brg made in thailand, kasut dan paling best handbag yg cun2!

 harga pun murah2 ok. blh tawar menawar. most of them blh jer ckp bm or broken english so ok jer nak berurusan.

 saya suka!! saya suka!! design up to date ok. u all tak suka ke??
kami smpikan terpaksa guna rm kat sini sbb dah kehabisan baht hahaha...
pastu ada gak smpi kena tukar duit dgn penjual kat sini
klu nak designer hbag gredd AAA tu sila tanya ok. sbb dia tak display. dia sorok dlm travel bag yg besar2 tu. harga yg gred AAA ni blh dpt serendah rm200 (belum tawar). ok sgt arr kan. cer you all tgk harga online. mahal ok.

 meroyan jap hahaha

 barangan kulit utk lelaki pun byk kat sini tau
pendek kata bwk jer RM

 ok dah jom balik

 balik ke hotel semula utk packing. bye bye hatyai plaza!

dah siap2 nak naik bas
dr 1 beg dah jadi 3 beg hehehe

selamat tinggal thailand!!
panjang umur kita jumpa lagi di krabi
eh???
muahahaha

itu dulu...bye semua!

2 comments:

Rin Maira said...

ohh saya sudah nampak beg baju polkadot pink yg sgt comel..huhuhhuhu

Chekgu Azrine said...

kemain TA sopink ek..hahaha

p/s : TA..memang tau once dah period ni kena careful..hahha..tp so far tak makan apa2 pil..n tak pasang apa2 protection..hehehe..sure blh agakkan rin avoid pregnant camne..hehhee